Importanța analizelor medicale

Trăim într-o perioadă în care avem acces foarte ușor la cabinetele de analize medicale. Acestea sunt prezente chiar și în orașele foarte mici, adesea și în sate, așadar, nu este dificil să ai acces la astfel de servicii. În plus, medicii de familie dau trimiterile necesare, iar dacă nu ești asigurat sau nu vrei să depinzi de o dată anume pentru analize de rutină, multe cabinete au pachete foarte avantajoase din punct de vedere financiar.

Sunt multe situații în care analizele medicale sunt efectuate. Iată care sunt acestea:

  • diagnosticarea corectă

Foarte multe afecțiuni, pentru a fi identificate în mod corect, trebuie să fie dovedite de analize. Medicii pot bănui pe baza unor simptome ce se întâmplă mai exact, însă, pentru a prescrie un tratament eficient, boala trebuie confirmată prin analize. Bineînțeles, sunt și afecțiuni evidente care nu au nevoie de analize medicale pentru identificare, cum ar fi cele ortopedice, de exemplu.

Unii merg la cabinetele de analize, solicită diverse probe, apoi și le interpretează singuri și iau un tratament. Aceasta uneori poate fi o greșeală, deoarece medicul poate să primescă informații esențial din analiza parametrilor obținuți și poate să observe diverse probleme pe care tu nu le poți corela în mod corespunzător, deoarece nu ai cunoștințele necesare. Așadar, cel mai firesc este să mergi  la o consultație, medicul să îți recomande setul de analize necesar, apoi să revii pentru interpretare.

  • prevenția diverselor boli

Analizele regulate sunt ideale pentru a observa la timp diverse modificări și pentru a reuși să previi anumite boli grave. Nu trebuie să aștepți să te simți rău pentru a face investigații de acest tip, ci trebuie să le faci cel puțin o dată pe an. Astfel vei putea să descoperi la timp probleme care vor fi mult mai ușor de tratat în stadiul incipient.

Sunt multe cabinete care au pachete cu analize de rutină, la prețuri accesibile sau care pot fi decontate prin trimitere de la medicul de familie.

  • urmărirea stării de sănătate

În cazul în care ai avut diverse afecțiuni sau le ai încă și este necesar să urmărești modul în care evoluează anumiți parametri, analizele medicale sunt esențiale. Ele îți vor da răspunsurile de care ai nevoie pentru a lua tratamentul potrivit sau pentru a face la timp diverse proceduri și intervenții. Medicul specialist va ști exact ce să îți recomande din acest punct de vedere, iar tu trebuie doar să îl asculți și să mergi la timp la un cabinet de analize medicale din Galați sau alt oraș.

  • acordul cu privire la anumite proceduri medicale

Analizele medicale sunt necesare și când urmează să aibă loc diverse proceduri medicale, mai ales dacă vorbim de intervenții chirurgicale. Pentru asta, vei primi recomandări de la medicul la care mergi, astfel încât în momentul în care se intervine să nu existe riscul unor complicații datorate de anumiți parametri care puteau fi identificați prin intermediul analizelor.

Indiferent de motivele pentru care ai nevoie să îți faci analizele, alege cu grijă laboratorul, dacă vrei rezultate cât mai precise. Recomandarea noastră de astăzi este ProTest Diagnostic, laborator cu specialiști bine pregătiți și aparate de ultimă generație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Știrile care contează
Proiectul de lege privind recalcularea pensiilor speciale intră astăzi în dezbaterea Senatului. Draftul de act normativ, blocat de trei luni în Parlament, a fost criticat de Comisia Europeană și amendat suplimentar de partidele me[...]
În zona montană din județul Gorj, vântul suflă cu putere. Echipele angajărilor de la Compania de Drumuri și Poduri Craiova inspectează drumurile și intervin acolo unde zăpada ajunge pe carosabil. De altfel, zonele înalte din şapte[...]
Elevii și studenții români care participă la competiții internaționale vor fi sprijiniți, de acum încolo, atât pentru realizarea proiectelor cât și pentru deplasare, cu burse de cercetare prin programul Henry Coandă lansat, marți,[...]
Ligia Deca, ministrul Educației, a fost invitata Mădălinei Dobrovolschi în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. „Să ducem aceste pregătiri în școală: fie că este vorba de pregătiri remediale, fie că este vorba despre învățămâ[...]
Noi detalii în cazul tragediei din Alba-Iulia. Poliția explică de ce a intervenit abia la trei ore după ce agenții au fost alertați de mama bebelușului ucis de tatăl său. „Nu au existat indicii că siguranța bebelușului de un an a [...]