Cum sa dam mai mult gust preparatelor din carne afumandu-le corect?

Vrei sa descoperi arome noi? Ce zici de un rasfat culinar cu bucate preparate intr-un afumator de carne? Afumatoarea de carne este asigurarea de a-ti putea afuma singur carnea sau de a-ti pregati somonul afumat de casa, ceva care sa-i uimeasca pe cei dragi, dar si papilele gustative. Dar pentru asta trebuie sa inveti cum sa folosesti un afumator, sa iti alegi lemnul de afumat, plus multe alte detalii pe care le puteti citit aici.

Afumatoare carne peste carnati - Confectii Metalice

Iata ghidul nostru pentru utilizarea afumatoarelor de carne!

In trecut, afumatul era folosit in principal pentru conservarea alimentelor mai mult timp , cum ar fi carnea. Astazi, afumatul este folosit in principal pentru a da noi arome mancarurilor noastre. Cu totii ne gandim la celebrul somon afumat pe care il iubim cu totii, insa un alt avantaj al acestui obicei culinar este constituit de faptul ca afumatul alimentelor este una dintre cele mai sanatoase si mai naturale tehnici de gatit, mai ales ca nu necesita grasimi.

In preajma sarbatorilor de Craciun, ce ar putea fi mai bun decat cateva retete de carne de porc afumata, bineinteles, cu arome de fum mai mult sau mai putin parfumate. Afumatul cald sau rece, alegerea lemnului si asocierea cu mancarea, aceste sunt subiectele asupra carora ne dorim sa staruim prin intermediul articolului de astazi.

Intai de toate, trebuie sa incepeti cu o distinctie importanta si anume diferenta dintre afumatul rece si afumatul fierbinte. Desi diferenta dintre cele doua este destul de clara, aceasta implica unele clarificari cu privire la utilizarea unei tehnici sau a celeilalte.

Cum se foloseste o afumatoare de carne?

Nu exista neaparat un set de reguli in ceea ce priveste folosirea unei afumatoare de carne. Practic, odata ce fumul este aprins, tot ce trebuie sa faci este sa astepti cu rabdare ca magia sa se intample.

In cazul fumatului rece, va trebui doar sa imprastiati rumegusul, astfel incat sa formati un U. Va trebui doar sa aprindeti totul pentru a aparea fumul. In mod ideal, temperatura fumatorului rece nu trebuie sa depaseasca 30°C (25 °C pentru afumat in cazul carnii de peste).

In ceea ce priveste fumatul fierbinte, folosim, un afumator de carbune si afumatul aschii de lemn care vor elibera mai multa caldura in timpul arderii lor decat simplul rumegus.

In functie de gustul pe care il aveti, puteti sa va afumati produsul de mai multe ori, sa mariti sau sa reduceti timpul de afumat. Dupa fiecare afumat, nu uitati sa va stergeti alimentele cu hartie absorbanta. Este momentul in care puteti a turnati o strop de uleiuri pe fileurile de peste, pentru ca acest lucru ajuta la conservarea lor.

Daca oferta si sfaturile noastre culinare v-au convins, pe site-ul nostru, Jumatate de Pret, va asteapta cele mai bune oferte la afumatoare de carne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Știrile care contează
De astăzi ar trebui să fie funcționale peste 170 de centre de evaluare a bolnavilor COVID. Aici se pot prezenta pacienți confirmați deja pozitiv, li se vor face analize și li se va prescrie tratament celor care nu au o formă gravă[...]
Până la începutul săptămânii viitoare, 10 milioane de teste anti-COVID pentru preșcolari, elevi și angajați din învățământ vor ajunge în școli, conform ministrului Educației. „Ministerul Educației, la solicitarea Inspectoratului [...]
Consiliul Suprem de Apărare a Țării va dezbate miercuri situația de securitate de la Marea Neagră și pe Flancul Estic al NATO. Ședința a fost convocată de șeful statului, după o întâlnire a președintelui Iohannis cu premierul Nico[...]
Un bărbat din Galați a fost reținut de poliția din Bacău după ce a folosit copia de pe buletinul unui băcăuan de la care cumpărase o mașină ca să-și instaleze televiziune prin cablu. El nu a mai plătit abonamentul, iar bă[...]
Profităm de încă o zi liberă și prelungim weekend-ul de distracție și relaxare la baza pârtiei Bradu din Poiana Brașov. La Europa FM Live pe Pârtie, ne așteaptă trei zile în care să ne bucurăm de zăpadă, aer curat, voie bună și[...]