Astazi am descoperit ceva foarte interesant referitor la amigdale

In piata medicala sunt multe mituri, printre care si mituri despre scoaterea amigdalelor. De la Bogdan Ivanescu aflam intai ce sunt amigdalele, de ce se scot si care sunt riscurile dupa ce le scoatem.Dupa ce respectam acesti pasi ne putem decide daca sa le scoatem sau nu.

Amigdalele sunt doua glande ce sunt situate la nivelul gatului in spatele cavitatii bucale.Au un rol foarte important in organism, iar in acest sens medicii nu recomanda sa fie scoase doar pentru ca te doare prea des in gat sau pentru o inflamatie.Acesta lupta impotriva infectiilor si au un rol important pentru sistemul imunitar pentru ca la nivelul lor se formeaza anticorpi.De la doctor mit afla ca amigdalele ar trebui scoase daoar dupa un puseu de amigdalita acuta care se repeat intr-un timp relativ scurt, iar amigdalita nu se vindeca dupa ce am urmat corect un tratament.

Aceste mituri legate de scoaterea amigdalelor au aparut pentru ca in urma cu ceva timp, era la moda, ca la orice durere de gat sa scoatem amigdalele fara sa tinem cont ca au un rol important de aparare in organism.

Din acest motiv s-a constatat ca amigdalele creeaza anticorpi si astfel organismul este aparat de orice infectie.Pentru ca s-a dovedit acest lucru, scoaterea lor se face in conditii mult mai restranse. La un moment dat se ajunsese ca la fiecare umflatura a amigdalelor sau durere in gat, medicii sa-ti recomanda sa le scoti.Mai mult decat atat se ajunsese in stadiul in care iti era recomandat sa scoti amigdalele de la nastere, dar pentru ca au rol in apararea organismului, scoaterea lor nu a mai fost efectuata.

Ca urmare, amigdalele sunt scoase doar in momentul in care devin un organ bolnav sim ai mult decat atat, doar medicul specialist ORL va recomanda daca amigdalele trebuie extirpate sau nu.
Una dintre situatiile in care se va indica de medic scoaterea lor este atunci cand un pacient, pe parcursul a unu-doi ani, face mai multe pusee de amigdalita acuta si, in urma unui tratament corect aplicat, boala nu dispare.


Odata cu scoaterea amigdalelor apar si anumite riscuri cum ar fi, gatul se largeste si pot exista o serie de complicatii.Persoana poate avea usturime in gat si este mai predispusa la faringo-laringite. Imediat dupa consumul unor bauturi reci sau la schimbarile bruste de temperatura, persoanele care si-au scos amigdalele sunt predispuse sa faca astfel de boli. Asadar, amigdalele se scot numai daca este absolut necesar. Multi pacienti care si le-au scos au facut faringita si aveau usturimi cumplite in gat.Unii bolnavi dezvolta o sensibilitate la consumul de bauturi reci, condimente, schimbari bruste de temperatura.

Toate aceste situatii variaza de la organism la organism, si cel mai bine ar fi sa tinem cont de recomandarile medicale.

Afla mai multe detalii despre subiect din urmatorul videoclip:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Știrile care contează
Libanezii dau vina pe autorităţi pentru tragedia petrecută marţi. Circa 7000 de oameni au ieşit în stradă să ceară demisiile politicienilor pe care îi acuză de incompetenţă şi corupţie. Protestata[...]
Guvernul italian a prelungit până la 7 septembrie măsurile menite să stopeze răspândirea noului coronavirus. Potrivit unui decret emis de premierul Giuseppe Conte, oamenii vor trebui să poarte în contin[...]
Încă o persoană din Televiziunea Publică a fost depistată pozitiv la testul COVID-19 – este al nouălea caz de îmbolnăvire din TVR. Au fost anunţate medicul de familie şi Cabinetul Medical al instituţie[...]
Primele 35 de flacoane de Remdesivir, antiviral folosit pentru tratarea pacienţilor cu forme medii şi severe de Covid 19, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. Dozele ajun[...]
Israa al Seblani, mireasa surprinsă de explozia din Beirut, în timp ce se fotografia și filma cadre pentru a imortaliza cel mai fericit moment din viță, a devebit virală pe Internet. Tânăra, în vârstă de 29[...]